Uncategorized

NOVOGODIŠNJI INTERVJU: Ljubomir Popović; ZLATNA GODINA PUNA EMOCIJA

ZLATNA GODINA PUNA EMOCIJA


Ljubomir Popović sa Jedinstvom je stigao do duple krune u crnogorskim okvirima i prekinuo dominaciju Budvanske rivijere, igrao je u reprezentaciji naše zemlje u Svjetskoj ligi i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo… Prvi je seniorski reprezentativac iz Bijelog Polja u svim sportovima koji je igrajući matično Jedinstvo stekao taj status. Tokom svoje igračke karijere osvajao je trofeje i za Budvansku rivijeru, nastupao u Ligi šampiona, ali kako i sam kaže, trofeji osvojeni u prošloj godini sa klubom iz svog grada neprocjenjive su vrijednosti.  

Kraj je godine,  vrijeme za sumiranje utisaka o protekloj godini.  Tvoj komentar 2017.godine?

Fantasticni! Definitivno godina koju cu pamtiti, najbolja na sportskom planu koju je obilježilo osvajanje duple krune za klub i grad u kojem sam rodjen.”

Koji detalj iz protekle godine ćeš pamtiti. Zbog čega?

“Mislim da nikada neću zaboraviti utakmicu finala Kupa Crne Gore, koju smo odigrali protiv Budvanske rivijere. Bila je to sjajna utakmica, možda i najbolja u mojoj karijeri. Veoma me je obradovalo što je tada to prepoznala i publika koja je tokom čitavog meča nosila sve nad da dođemo do prvog trofeja u istoriji.”

Prošlu godinu je obilježio i tvoj nastup sa reprezentacijom.  Kako si zadovoljan rezultatima koje je ekipa imala u akcijama tokom ljeta? 

 “Svakako da je velika čast za igrača da bude dio nacionalnog tima. Što se tiče rezultata smatram da imamo veoma dobru ekipu i da možemo mnogo više od ovoga. Povrede su učinile svoje, ali već u narednim akcijama vjerujem da će doći željeni rezultat.”

 Kakva su tvoja očekivanja od 2018.godine?

“Očekujem da odbranimo trofeje osvojene prošle godine. To je naš primarni cilj, uz želju da naredne godine podignemo ljestvicu uspjeha i na evrosceni.”

Zašto si počeo da treniraš odbojku,  ko ti je bio prvi trener i sa kojim trenerom si ostvario najveći napredak?

“Odbojku  sam počeo da treniram na nagovor svojih drugova koji su već trenirali. Moj prvi trener sa kojim sam napravio prve korake je bio Musa Ramović,dok smatram da su svi treneri tokom karijere sa kojima sam imao priliku da radim dali doprinos da danas postanem ovo što jesam i veoma sam im zahvalan zbog toga.”

Radiš kao trener mladjih kategorija u klubu,  možeš li da uporediš te dvije uloge koje imaš?  Koja je po tebi razlika? 

“Lakše se trenutno snalazim u ulozi igrača,jer to podrazumijeva samo obavezu da ispunjavam ono šta mi trener zada. Dok posao trenera  nosi mnogo veću odgovornost i obavezu. Ovo što sada radim kao trener u mlađim selekcijama je odlična prilika da se upoznam sa trenerskim pozivom, kojim ću se vjerujem baviti, nakon igračke karijere. Pored odbojkaških stvari na treninzima, trudim se da djecu usmjerim i naučima sportskoj kulturi, koja je veoma važna kako na terenu tako i  van njega.”

Koje su to greške koje si ti pravio u karijeri,  a na koje skrećeš pažnju djeci koju treniraš? 

“Smatram da nisam pravio neke velike greške u svojoj karijeri, ali se trudim da djeci objasnim koje su to dobre I loše strane sporta. Svakako mnogo više je onih dobrih.”

Ko ti je najveća podrška? Do čijeg mišljenja ti je najviše stalo? 

“Mišljenje članova moje porodice mi je jako bitno. Od početka mog bavljenja odbojkom smo zajedno prolazili kroz sve faze, tako da su oni moja najveća podrška i oslonac. Na prvom mjestu moja supruga Jovana, otac, majka, brat i ostali članovi naše porodice…”

Ostvario si se kao roditelj,  kako se snalaziš u toj ulozi? 

“U ulozi roditelja sa snalizim jako dobro, dolazak sina Lazara je upotpunio naš zajednički život.”

 

“Koristim priliku da svima poželim Srećnu novu godinu svima, da im se u narednoj godini dešavaju samo lijepe stvari, dobro zdralje i puno ljubavi, a ostalo će doći samo po sebi”.

 

One thought on “NOVOGODIŠNJI INTERVJU: Ljubomir Popović; ZLATNA GODINA PUNA EMOCIJA”

  1. Ljubo drago mi je sto si postao vrhunski odbojkas izrastao u pravog covjeka I roditelja,ijos jednom hvala sto si naglasio da sam doprinio tvom uspjehu veliki pozdrav Musa srecno !

Leave a Reply

Your email address will not be published.